Digitale innovatie om te voldoen aan klantbehoefte kwaliteitscontrole

Onze klanten weten dat JPT staat voor de hoogste kwaliteit met nagenoeg geen maatafwijking voor onze ultrakleine metalen maakdelen. Maar als gevolg van kwaliteitsstandaarden worden diezelfde klanten gedwongen om een kwaliteitscontrole uit te voeren bij hun binnenkomende goederen. Dat is tijdrovend en tegelijk overbodig wanneer wij diezelfde kwaliteitscontrole kunnen uitvoeren wanneer onze producten onze locatie verlaten.

Digitale innovatie
Om onze klanten te helpen tijd en geld te besparen hebben wij de methode waarmee wij metingen vastleggen volledig gedigitaliseerd. Na een succesvolle proef gebruiken wij momenteel digitale blauwdrukken met vooraf bepaalde controlepunten. Deze blauwdrukken zijn product- en order specifiek en bevatten informatie over productieaantallen, productafmetingen en de wijze van controle en de controlepunten. Tijdens de productie nemen onze specialisten monsters en gebruiken geautomatiseerde meetapparatuur om te bepalen of de lopende productie nog voldoet aan de strikte specificaties. De meetwaarden worden automatisch digitaal opgeslagen. Wanneer een bepaalde batch is afgerond worden de bestanden automatisch omgezet naar een niet meer te wijzigen bestand en verplaatst naar een specifieke digitale locatie met beperkte toegang.

Tijd en geld besparen
Wanneer klanten dit wensen kunnen wij digitaal de kwaliteitscontrolebestanden aanleveren nog voordat onze producten in hun magazijnen aankomen. Daardoor kunnen de mensen belast met de kwaliteitscontrole bij de klant de informatie tijdig verwerken. Daarnaast hoeven zij geen kwaliteitscontrole op inkomende goederen meer uit te voeren en kunnen zij zich concentreren op hun interne en eigen taken voor kwaliteitscontrole.

Partner die waarde toevoegt
Behalve dat klanten tijd en geld besparen krijgen zij tegelijk de mogelijkheid om de tijd die zij nodig hebben om hun producten naar de markt te brengen te verkorten. Dat is een zeker concurrentievoordeel. Bij JPT zijn wij niet alleen goed in ontwikkeling, het maken van prototypes en de productie van kleine series (medisch gecertificeerde) ultrakleine metalen delen, wij werken ook graag samen met, en innoveren graag voor, onze klanten. Want alleen dan leidt de gecombineerde inspanning van de klant en ons naar een echt voordeel voor de eindklant – de gebruikers – van de uiteindelijke producten. Dat is uiteindelijk waar wij het voor doen.
Wilt u meer weten of samen met ons innoveren? Neem dan contact met ons op.

modernizing production with IT at JPT