Mijlpaal: CE keurmerk voor Pintuition – een niet radioactief lokalisatiesysteem om borstkankeroperaties te verbeteren

Team JPT feliciteert Sirius Medical met het behalen van het CE keurmerk voor Sirius Pintuition. JPT is vanaf het allereerste begin in 2017 betrokken bij deze innovatieve medische technologie en wij kijken uit naar een succesvolle verdere samenwerking in 2020.

Met het debuutproduct biedt Sirius een betaalbaar en eenvoudig te gebruiken alternatief voor traditionele chirurgische lokalisatie systemen met metalen ankerdraden of radioactieve markers. Sirius wil de manier waarop tumoren tijdens operaties gelokaliseerd worden radicaal verbeteren. Binnen dit nieuwe hightech systeem is JPT de partner die de diverse ultra-kleine onderdelen in de ‘seed’ (het zaadje / marker) samenstelt en de seed met micro-las techniek verzegeld. De seed zelf is niet groter dan een rijstkorrel.

CE keurmerk
Het CE keurmerk geeft aan dat het systeem voldoet aan de gezondheids- en veiligheidsstandaarden van de Europese Uniek en plaveit het pad voor de verdere introductie in September 2020. De eerste Sirius Pintuition systemen, met de door JPT samengestelde en gelastte seeds, zijn momenteel in productie en zullen later dit jaar in diverse ziekenhuizen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en elders in Europa in gebruik worden genomen. De Verenigde Staten van Amerika volgen in 2021.

Tumor lokalisatie
Sirius levert aan chirurgische oncologen een zeer precies, eenvoudig te gebruiken en betaalbare oplossing die bijdraagt aan een beter ziekenhuisproces. De Sirius Pintuition Seed kan tot 180 dagen voor de operatie geplaatst worden om elk zacht weefsel te markeren*. Tijdens de operatie geeft de Pintuition Probe zeer precieze, real-time terugkoppeling en richtingsinformatie naar het gemarkeerde weefsel. De Probe is opnieuw te gebruiken en compatible met algemeen gangbare metalen instrumenten tijdens operaties.

Meer informatie
JPT won een regionale innovatieprijs voor het ontwerp en de ontwikkeling van een magnetische marker, binnen het Pintuition systeem bekend als de ‘seed’. Zie voor meer informatie het persbericht uit 2017. Voor meer informatie over Sirius Medical, het CE keurmerk voor Pintuition of het Pintuition systeem verwijzen wij u naar de nieuwsafdeling op de Sirius website. En komt u alstublieft over een paar weken terug op de JPT website. Wij zullen u een achtergrondverhaal over het Pintuition systeem en onze samenwerking met Sirius presenteren. Heeft u nu al meer informatie nodig, neem dan alstublieft contact met ons op.

* Raadpleeg alstublieft de gebruiksaanwijzing voor gebruik

JPT Sirius Medical brest cancer surgery