Nieuwe GPSDETECT navigatiesoftware voor Sirius’ Pintuition systeem

Sirius Medical is een high-end medische technologie provider en de uitvinder van Pintuition – tumor locatiebepaling gebaseerd op magnetische seeds (‘zaadjes’), die gemaakt worden door JPT. Het Pintuition plaatsbepalingsapparaat komt binnenkort beschikbaar met GPSDetect™. Deze geavanceerde software gebruikt zowel audio als visuele informatie voor ‘real-time’ richtingspositionering en ongekende precisie bij het bepalen van de tumor in zacht weefsel. Dit geeft chirurgen de mogelijkheid om sneller en met hogere precisie naar de tumor te navigeren.

Bram Schermers, CEO van Sirius Medical: “Onze laatste GPSDetect™ software gebruikt onze unieke multi-sensor technologie om de chirurg ongekende precisie bij de tumor lokalisatie te geven zoals nog nooit tevoren. Pintuition is in hoge mate intuïtief en onze unieke TargetLOC™ functie geeft aanvullende visuele aanwijzingen aan de bedienaar wanneer de probe perfect is uitgelijnd met de seed.”

“En daarmee is de seed een belangrijk onderdeel voor exacte tumor lokalizatie. JPT is trots om partner van Sirius Medical te zijn. Wij hebben het originele zaadje met innovatie naar slechts een zeer beperkt aantal onderdelen teruggebracht. De productie van de magnetische seeds loopt op schema en daarbij is de hoogste kwaliteit gegarandeerd”, vult Mark Jansen, eigenaar van JPT aan.

Meer informatie over het samen innoveren van Sirius Medical en JPT staat hier. Wanneer u meer wilt leren over het Pintuition systeem, ga dan nar de Sirius Medical website.