Reverse Engineering

Wanneer u bestaande instrumenten of onderdelen daarvan heeft maar geen ontwerp- of bouwtekeningen dan is het opnieuw produceren vaak een probleem. Zeker wanneer binnen het instrument zeer kleine metalen onderdelen gebruikt zijn. De specialisten van JPT lossen dat voor u op. Na demontage scannen wij met onze zeer nauwkeurige 3D camera scanner het onderdeel, meten het terug, lezen de data in en brengen het bestand in een tekenpakket in. Daarna kunnen wij kleine scanafwijkingen corrigeren en op die manier opnieuw een werktekening maken om het zeer kleine metalen onderdeel voor u opnieuw te produceren. Daarmee is reverse engineering meer dan alleen het opnieuw produceren van een bestaand nieuw of versleten metalen onderdeel.

Reverse engineering versleten metalen onderdelen

Vaak zijn de metalen onderdelen in revisie instrumenten versleten. Dan kan het lastig zijn om de exacte maatvoering van het kleine metalen onderdeel te achterhalen. Daarom gebruikt JPT ook het contradeel van het zeer precieze metalen onderdelen om de maatvoering opnieuw te bepalen. Daarbij houden wij uiteraard rekening met maatafwijking door slijtage en zetten reverse engineering in om een juiste nieuwe maat te bepalen. Daarnaast onderzoeken wij ook de kwaliteit van het metalen onderdeel, kijken van welk metaal het is gemaakt en doen advies om bij een nieuwe productie een metaalsoort in te zetten. Zo krijgt u met reverse engineering van JPT de best mogelijke nieuwe en gereviseerde onderdelen.

Reparatie en herstel met reverse engineering

Bij reparatie of herstel van uurwerken en instrumenten is vaak reverse engineering nodig. Niet altijd zijn de bouwtekeningen of werktekeningen van de instrumenten of uurwerken met kleine metalen onderdelen bekend. JPT kan met reverse engineering technieken zorgen voor nieuwe, betrouwbare en zeer nauwkeurige nieuwe metalen onderdelen. Daarbij kunt u vertrouwen op de kleinst mogelijke maatafwijking in de branche die wij met meetrapporten van onze 3D scanapparatuur die de kwaliteit controleert borgen.

Voordelen reverse engineering JPT

Kiest u voor het vakmanschap van JPT bij reverse engineering dan kiest u voor de volgende voordelen:

·         Gecontroleerd reverse engineering proces, van 3D scancamera tot nieuwe tekening
·         Advies voor materiaal en maatvoering voor optimale werking
·         Reparatie en herstel van samengestelde delen en nieuwe maakdelen
·         Kleinste maatafwijking in de branche
·         ISO 9001 en ISO 13485 (medisch) gecertificeerd

Reverse engineering met nieuwe maakdelen

Naast het reverse engineering proces is JPT ook uw partner om nieuwe maakdelen te ontwerpen en produceren voor uw instrumenten en uurwerken. Nieuwe kleine maakdelen passen wij naadloos in binnen uw instrument, uurwerk of horloge. Deze uiterst precieze nieuwe metalen onderdelen sluiten uitstekend aan op reeds aanwezige of gereviseerde delen. Het reverse engineering proces van JPT is daarvoor uw oplossing.

Ervaar uw voordeel

Heeft u instrumenten, uurwerken, gasmeters, vloeistofmeters of andere precisie producten die gereviseerd moeten worden? Met de kennis en ervaring van JPT op het gebied van reverse engineering kiest u voor kwaliteit. Nieuwe uiterst nauwkeurige maakdelen of revisie van uw kleine metalen onderdelen. Kies voor kwaliteit en daarmee kiest u voor het opnieuw voor vele jaren inzetten van uw instrumenten en meters bij uw eindklanten. Maak daarom vandaag nog een afspraak voor een eerste kennismaken voor reverse engineering van JPT.

Reverse engineering, micro instrumenten, instrumentarium, tandwiel, 3D scanner, 3D meetrapport, werktekening, contradeel, revisie instrumenten.