Sirius Medical, partner van JPT, ontvangt FDA toestemming voor Sirius Pintuition

Sirius Medical is een ontwikkelaar en producent van innovatieve medische apparaten voor chirurgische toepassingen. JPT is een van de partners voor co-ontwikkeling en levering van onderdelen voor het Sirius Pintuition systeem voor borstkankeroperaties. Onze partner Sirius Medical is trots e kunnen melden dat zij toestemming (510(k)) heeft ontvangen van het Amerikaanse toelatingsinstituut (Food and Drug Administration (FDA)).

Veilig om te gebruiken
De FDA toestemming voor medische apparaten – als aanvulling op het CE-keurmerk – geeft aan dat na onderzoek, analyse en tests, het Pintuition systeem gemarkeerd is als ‘veilig om te gebruiken’. Dit geeft ziekenhuizen in de VS de kans om het Pintuition systeem te importeren en toe te passen. Dit innovatieve systeem voor het lokaliseren van tumoren tijdens operaties is gebaseerd op het veilige magnetisme in plaats van radioactiviteit. Dit is een groot voordeel voor zowel patiënten als de ziekenhuizen.

Samen sterker
JPT is een trotse partner van Sirius Medical en mede-ontwikkelaar van het magnetische zaadje dat in het menselijk lichaam wordt geplaatst om de chirurg tijdens de operatie naar de tumor te leiden. Wanneer u meer wilt weten over deze unieke samenwerking, lees dan het partner referentieverhaal.