Passie

Wij zijn JPT, Jansen Precisie Techniek, en ontwikkelen en produceren fijnmechanische onderdelen. Onze historie ligt in het zeer kleine en wij voelen daarvoor een ware passie. Door die passie en onze uitgebreide kennis ervaart u als klant een duidelijke meerwaarde bij het samen ontwikkelen, innoveren en door ons laten produceren van deze zeer-fijnmechanische onderdelen. U ervaart daardoor een gevoel van geruststelling en vertrouwen zodat u zich volledig kunt concentreren op uw business en uw klanten. Welkom bij JPT.

Mark Jansen
Directeur

JPT Borculo Netherlands Office

ISO Certificering

JPT heeft een hoge standaard wanneer het gaat om kwaliteit. Om deze hoge kwaliteitsstandaard aan onze klanten te garanderen hebben wij eerder besloten daar de ISO certificering voor te gebruiken.
Na de initiële audit in januari 2013 heeft de Duitse BSI Group JPT gecertificeerd omdat bewezen is dat onze kwaliteitssystemen voldoen aan de eisen van de EN ISO standaard.

JPT is gecertificeerd voor EN ISO 13485:2016, de internationale standaard voor productie en inspectie van zeer precieze metalen onderdelen voor medische toepassingen. Speciaal voor onze klanten in de medische sector een belangrijk voordeel.

Maar daarmee houdt het niet op. De kwaliteit van onze producten en ons productieproces is voor ons zo belangrijk dat JPT continu haar kwaliteit verbeterd en kwaliteitsstandaarden verhoogt. Controle daarop en het opnieuw certificeren is een continu proces dat is ingebed in ons bedrijf en geeft daarmee aan u als klant de garantie dat JPT voor u de juiste keuze is.

Download het certificaat:

JPT ISO 13485 certificaat

Historie

Onze kennis van en kundigheid in fijnmechanica ontstond niet van gisteren op vandaag. Datzelfde geldt voor passie, dat moet groeien. Jarenlang. Wij nemen u mee in de historie.

1975 Oprichting Slijpservice Lochem B.V. en start werkzaamheden in het scherpslijpen van gereedschappen.

1981 Jan Jansen treedt in dienst bij Slijpservice Lochem B.V., de aanschaf van de eerste draadvonkmachine (destijds de grootste in Nederland). Dit is tevens de start van de nieuwe richting in nauwkeurig(er) werken.

1982 Aanschaf tweede draadvonkmachine, nu met 0,03 mm draad toepassing. Eerste stappen met pincet fabricage voor medische toepassingen.

1984 Aanschaf derde draadvonkmachine met als extra een superfinish.

1987 De vierde draadvonkmachine komt, dit keer met 0,07 mm draad en voor het eerst voorzien van automatische draadinvoer. Tevens de aanschaf van een gereedschapslijper met automatisch afloopprogramma.

1988 Ombouw, in eigen beheer, van de draadvonkmachines naar 0,05 mm automatische invoer.

1991 Management buy out, Jan Jansen is vanaf dat jaar eigenaar van Slijpservice Lochem B.V.

1995 De eerste stap naar 0,03 draadvonktechnologie met automatische draadinvoer wordt gezet.

1999 Vervanging binnen het machinepark naar 0,03 mm hss-sf, dunne draad met superfinish.

2000 Verhuizing naar het nieuwe en huidige pand in het Achterhoekse Borculo.

Jansen Precisie Techniek Slijpservice Lochem Jan Jansen

2001 Overname van een slijperij uit Doetinchem en integratie in het pand in Borculo, de handelsnaam wijzigt in Slijpservice Achterhoek.

2004 Start van het handmatig dichtmaken capillair.

2006 Mark Jansen, zoon van Jan Jansen, komt in het bedrijf. Aanschaf tweede draadvonkmachine 0,03 mm hss-sf.

2007 Ontwikkeling en productie capillair met in eigen beheer ontwikkelde semi automaat.

2008 Vervanging gereedschapslijper door een volautomaat met lader.

2009 Uitbreiding machinepark met de modernste draadvonkmachine verkrijgbaar; cut1000 volautomaat met twee draadspoelen en 0,03 mm draad.

2010 Naamswijziging in Jansen Precisie Techniek en uitbreiding werkgebied naar Europa. Teven aanschaf tweede semi-automaat voor dikkere capillair.

Jansen Precisie Techniek CUT1000 draadvonk

2011 Aanschaf tweede cut1000 draadvonkmachine.

2012 Met trots gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 13485 (Medisch). Tevens aanschaf zinkvonkmachine met 0,03 gat productie.

2013 Uitbreiding verzorgingsgebied naar een wereldwijde dekking. Ingebruikname nieuwe Werth Scope Check 3D optische meetmachine.

2014 Mark Jansen neemt JPT officieel over van zijn vader Jan. Start micro laser lassen.

2015 De derde CUT1000 doet zijn intrede in het bedrijf vanwege capaciteitsuitbreiding. Tegelijk wordt het team aan specialisten uitgebreid.

2016 Uitbreiding van het team naar acht gepassioneerde professionals.

2017 Uitbreiding met een vierde CUT1000 machine inclusief volledige automatisering

2018 Interne verbouwing voor uitbreiding met vijfde en zesde CUT1000 machines, hele bedrijfspand voorzien van nieuw klimaatbeheersysteem

2019 Uitbreiding met 2 Mitsubishi MP1200 draadvonkmachines. Laserlasmachine voorzien van volwaardige CNC besturing voor het kunnen lassen van meest complexe producten

2020 Team uitbreiding naar 14 enthousiaste professionals

JPT Trumpf laserbron